search

3 redenen om vloerstickers te gebruiken

Geschreven door Marlies Hofhuis | 3 mei 2014

Volg mij op:

vloerstickerDe attentiewaarde van vloerstickers is enorm hoog. Je kunt ze niet missen of vermijden, want je loopt er letterlijk bovenop. Misschien is het je nog nooit opgevallen, maar mensen hebben de gewoonte om veel naar beneden te kijken tijdens het lopen. Zeker bij traplopen valt het op: mensen kijken dan vrijwel altijd naar beneden om te zien hoe groot ze de stappen moeten zetten. Niemand wil natuurlijk struikelen. Dit biedt kansen voor het maken van reclame. Door op deze oppervlakken namelijk reclame te maken, profiteer je van de aandacht die mensen aan de betreffende plek, zoals de trap, geven. Dit maakt dat een reclame boodschap bij iedereen onder de aandacht komt.

In dit artikel lees je waarvoor je vloerstickers kunt gebruiken en welke zaken van belang zijn bij het kiezen van vloerstickers.

Vloerstickers: waarvoor te gebruiken?

Vloerstickers worden niet alleen ingezet voor het maken van reclame. Je kunt ze voor heel uiteenlopende zaken gebruiken. Hieronder zetten we op een rijtje waarvoor je vloerstickers kunt gebruiken:

  1. Reclame en promotie
    Zoals je hierboven kon lezen, zijn vloerstickers ideaal te gebruiken voor het maken van reclame. Niet alleen op de trap, maar ook op gewone vloeren. Denk aan het promoten van een speciale actie, een thema reclame of een productpresentatie. Voor dergelijke promoties kleed je jouw pand of een andere locatie extra mooi aan. Hoe leuk is het om de vloer ook aan het thema aan te passen en de actie extra onder de aandacht te brengen! Vloerstickers kun je helemaal op maat en naar jouw wensen laten maken.
  1. Bewegwijzering
    De tweede manier waarop je vloerstickers kunt gebruiken, is voor het wijzen van de weg, ofwel bewegwijzering. Dit is een meer functionele functie waarbij je de vloerstickers voor een andere reden dan reclame wilt laten opvallen. Zo kun je met vloerstickers een looproute aangeven, zodat mensen de weg makkelijk weten te vinden. Dit kom je vaak tegen bij beurzen, winkels en winkelcentra, scholen, bedrijven en musea.
  1. Decoratie
    Het decoreren van een vloer doet veel met de sfeer van een ruimte of een gebouw. Niets is leuker dan een vloer die geheel aansluit bij jouw evenement, huisstijl, merk of visie. Geef de vloer een boost door deze met een passend ontwerp te decoreren.

Vloerstickers: waar moet je op letten?

Vloerstickers worden dagelijks maximaal belast door de voetstappen van mensen. Sterk materiaal is daarom essentieel. Het ziet er natuurlijk onverzorgd uit als een sticker na een paar voetstappen al beschadigd is. Wij adviseren een antislip laminaat die de print beschermd tegen vocht en vuil en de voetstappen van mensen. Bovendien zorgt een antislip structuur ervoor dat mensen niet kunnen uitglijden.

Afhankelijk van de ondergrond kun je kiezen voor een witte of een grijze belijming. Zo kan een donkere ondergrond namelijk doorschijnen door de print. In dat geval kun je het beste kiezen voor een grijze belijming die doorschijnen tegengaat.

vloersticker2Geschikte folies voor vloerstickers zijn onder andere de Solvoprint Easy 80 GSP removable en Solvoprint Easy 80 GSP Nolite. Een geschikt vloerlaminaat is bijvoorbeeld de Nippon Plus, deze is zelfs R9 gecertificeerd. De printvinyl beschikt in de meeste gevallen over een semipermanente lijm, zodat de folie na een campagne of actie weer moeiteloos verwijderd kan worden. Er zijn zowel vloerstickers te verkrijgen voor korte als lange perioden. Wilt u weten hoe u het beste een vloersticker kunt aanbrengen? Download dan de plakinstructie voor vloerstickers:
Bron: www.stickers.nl

 

In de onderstaande video kun je zien hoe het productieproces van een vloersticker eruit ziet: van ontwerp tot plakken.

 

Heb je al wel eens gebruik gemaakt van vloerstickers? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!      

Download de Brochure Vloerstickers          

Onderwerpen: Presenting

Nieuwste artikelen:

Contact opnemen