search

3 unieke projecten die de creatieve kant van vloerstickers tonen

Geschreven door Carrie Kok | 2 januari 2018

Volg mij op:

Vloerstickers kom je tegenwoordig overal tegen als reclamemiddel. Ze worden volop aangebracht op de vloeren van bijvoorbeeld supermarkten, benzinestations, drogisterijen en kledingwinkels om acties te communiceren. Daarnaast zijn vloerstickers erg handig om routes of bewegwijzering mee aan te geven in gebouwen. Terwijl deze praktische en promotionele functies van vloerstickers goed benut worden, worden ze maar weinig ingezet als decoratie. Wat bijvoorbeeld anders is bij wandbekleding. Dus zochten we drie mooie voorbeelden die de creatieve mogelijkheden van vloerstickers laten zien.

Waarom een vloersticker?

Vloerstickers zijn de ideale manier om een boodschap over te brengen. Dat komt aan de ene kant omdat mensen nu eenmaal veel naar de grond kijken als ze lopen. Aan de andere kant zijn we nog niet zo gewend aan vloerstickers als aan andere vormen van print promoties. Ze vallen dus behoorlijk op! In de volgende drie voorbeelden spelen vloerstickers een belangrijke rol in het overbrengen van een creatieve boodschap. Ik hoop dat ze je inspireren om deze kant van vloerstickers binnenkort eens te benutten.

 

Een atletiekbaan midden in Den Haag

In een paar uur een atletiekbaan laten ontstaan midden in het centrum van de stad Den Haag. Dat klinkt waarschijnlijk als een onmogelijk opgave, maar niets is minder waar. Met behulp van 2-in-1 vloerstickermateriaal werd er in een paar uur tijd een 5-baans atletiekbaan aangebracht in de Grote Marktstraat. Op de sticker werd een atletiekbaan visual geprint en na het drogen kon deze zo op straat geplakt worden. De sticker is voorzien van een antislip structuur waardoor de lopers niet uitglijden op de baan. Toen de actie afgelopen was, is de sticker weer zo verwijderd van de vloer waardoor het een paar uur later leek alsof er niets gebeurd was.

Vloerstickers atletiekbaan Den Haag

Vloerstickers atletiekbaan Den Haag

Vloerstickers atletiekbaan Den Haag

 

Marmeren vloer als ondergrond voor een gigantisch melkpak

Een tijdje terug stond er een gigantisch melkpak midden in de Peek & Cloppenburg in Düsseldorf. Vergezeld door een mega schaal ontbijtgranen inclusief lepel, viel dit kunstwerk enorm op in de winkel. En de ondergrond? Het lijkt een marmeren vloer, maar laat je niet misleiden. Dit is een geprinte vloersticker! Het doel van deze opstelling? Het promoten van het drinken van melk. Een erg originele actie, niet alleen qua omvang maar ook als het gaat om het creatief inzetten van materiaal zoals de vloersticker. Ook leuk om te zien: de kledingwinkel kon diverse paspoppen kwijt in dit design en zo ook haar producten blijven promoten.

Vloerstickers Peek en Cloppenburg

Vloerstickers Peek en Cloppenburg -2.jpg 

Vloerstickers bij de Dutch Design Week 2017

De Dutch Design Week weet altijd wel raad met vloerstickers. Zo maakten de designers van De Modebelofte vorig jaar gebruik van vloerstickers en ander printmateriaal om de sfeer van het thema ‘adaptive travelers’ te benadrukken. Dit jaar bracht Starfoto weer vloerstickers aan tijdens de Dutch Design Week in de Bijenkorf, dit keer bij het Room on the Roof project. Rondom en binnenin het gebouw zie je de donkere vloerbekleding voorzien van kleurrijke kunstwerken van letterkunstenaar Job Wouters. Bij de tentoonstelling lijken de presentatieplatformen te zweven boven de zwart geprinte vloer. Bij elkaar vormt het een mooi samenspel tussen een donkere basis en juist felle kleuren als details.

Vloerstickers Dutch Design Week 2018Vloerstickers Dutch Design Week 2018

Vloerstickers Dutch Design Week 2018

 

Haal jouw creativiteit naar boven

De inspirerende voorbeelden hierboven, hebben je hopelijk de creatieve kracht van vloerstickers laten zien. Wil je nu zelf aan de slag met vloerstickers maar heb je nog geen beeld van het gebruikte materiaal in de voorbeelden? Download dan onze brochure en kijk vooral naar het deel over de 2-in-1 vloersticker. Deze is speciaal ontwikkeld voor vloeren: dankzij de belijming kan de sticker op bijna iedere gladde ondergrond geplaatst worden en de antislip structuur zorgt dat je de sticker veilig kunt toepassen.

Ken jij nog andere inspirerende, creatieve voorbeelden van vloerstickers? Laat dan gerust een reactie achter!

Download de Brochure Vloerstickers

Onderwerpen: Presenting

Nieuwste artikelen:

Contact opnemen