search

6 inspirerende interieurideeën voor wand, vloer en plafond

Geschreven door Marlies Hofhuis | 19 januari 2015

Volg mij op:

Aan het bedenken, designen en inrichten van een ruimte gaat een langlopend proces vooraf. Dat proces bestaat onder andere uit inspiratie opdoen, testen, afkeuren en weer opnieuw zoeken naar passende ontwerpen. Soms is een helpende hand dan meer dan welkom. Op het internet is een scala aan spectaculaire designs te vinden, maar je loopt de kans dat je tijdens het zoeken door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blog vind je een selectie van allerlei toepassingen die variëren van prachtig behang voor de inrichting van een kantoor tot volledig bedrukte bussen.

Obstakels

Wat doe je met objecten die je niet (makkelijk) kan verplaatsen? Je laat ze staan of hangen en bedenkt er je design omheen. Dat is in ieder geval wat in dit voorbeeld gebeurde. Brandblusmateriaal hangt vaak op een tactische plek, maar kunnen een doorn in het oog zijn voor een interieurontwerper. Dus besloten de makers van deze creaties de brandslang en brandblusser te integreren, het resultaat is erg geestig.

interieurideeen1

interieurideeen2

interieurideeen3 

360°

Niet alleen je wanden van behang voorzien, maar ook de vloer, pilaren en het plafond. Hierdoor creëer je een goed afgestemde ruimte en dit kan weer voor rust bij de bezoekers zorgen. Voorbeelden van deze toepassingen zijn redelijk schaars, maar hieronder zijn er een aantal verzameld. Google staat erom bekend haar kantoren kleurrijk en inspiratievol in te richten. Dat is in Tel Aviv zeker gelukt, zoals te zien is in de vergaderruimte waar de vloer, muur, pilaren en het plafond zijn voorzien van behang en een ruimte waar de houten vloer soepel overloopt in de muur. Ook de University of Technology in Sydney gebruikt behang 360 graden in de rondte.

Google office in Tel Aviv:

interieurideeen4

interieurideeen5 


University of Technology in Sydney:

interieurideeen6

Rijdende reclame

Veel bussen, trams en taxi’s zijn bedrukt met reclame, bijvoorbeeld op de zijkant of achterkant. Echt opvallen doet dat meestal niet, mensen zijn er simpelweg aan gewend of letten niet op de advertenties maar op het lijnnummer. Het wordt een ander verhaal als het gehele voertuig verpakt is in de advertentie. Hieronder staan wat spectaculaire voorbeelden van deze rijdende reclame. Het grote voordeel van deze vorm van bedrukking is dat de reizigers en chauffeur nog gewoon naar buiten kunnen kijken wat wel zo veilig is.

interieurideeen7

interieurideeen8

interieurideeen9

Uit verhouding

Enorme en haarscherpe foto’s van bloemen, dieren of andere designs als behang? Het lijkt misschien onmogelijk, maar dat is het zeker niet. Als je voor de juiste kwaliteit behang kiest kunnen designs een prachtig effect hebben op de ruimte waarin ze toegepast worden. Doe inspiratie op met deze voorbeelden:

interieurideeen10

interieurideeen11

Drie dimensionaal

Op internet is het een hit: 3D vloeren. Veelvuldig komen er foto’s voorbij van gapende gaten of kolkende massa’s water op een beroemd plein ergens in de wereld. Kunstenaars tekenen levensechte 3D tekeningen waardoor het lijkt alsof je een afgrond in stapt. Soms is een iets minder extreem design iets aantrekkelijker om overheen te lopen. Hieronder vind je een aantal meer en minder beangstigende voorbeelden. 

interieurideeen12-1

interieurideeen13

interieurideeen14

interieurideeen15

Schijnruimte

Je ziet het steeds vaker: leegstaande winkelpanden waarvan de ramen voorzien zijn van foto’s of animaties van het toekomstige interieur van de winkel. Hiermee veroorzaken de makers schijnruimte. Het lijkt alsof je zo bij het pand naar binnen kan lopen, maar het zijn de raamstickers die de diepte creëren. Waar vroeger een spiegel dienst deed om een plek ruimer te doen lijken, zijn er nu behang alternatieven beschikbaar. Bekijk hieronder de  voorbeelden van levensechte schijnruimtes.

interieurideeen16

interieurideeen17

interieurideeen18

Welke designs spreken jou aan? En heb je nog andere interieurideeën? Laat het weten in een reactie!

Download: Inspiratieboek

Wil je meer inspiratie op doen op dit gebied? Download dan ons gratis inspiratieboek:

Inspiratieboek digitaal drukwerk

 

 

Onderwerpen: Presenting

Nieuwste artikelen:

Contact opnemen