search

6 tips om creatief aan de slag te gaan met displaysysteem Flextile

Geschreven door Carrie Kok | 27 augustus 2019

Volg mij op:

FlextileEen mooi product of een goede dienst vragen erom gezien te worden. Het figuurlijk – maar vaak ook letterlijk – etaleren vormt steeds opnieuw een uitdaging. Het is dan ook geen wonder dat er voortdurend gezocht wordt naar innovatieve en creatieve systemen en methoden om producten en diensten te presenteren. Een van de jongste vindingen is het FILMOexpo flextile displaysysteem dat bekroond is met een Red Dot Design Award. Het systeem is modulair, draagbaar en op vele manieren te combineren en neer te zetten. Een ideaal communicatiemiddel voor beurzen, stands en in de showroom.

 

Dit is het Flextile displaysysteem

De FILMOexpo Flextile is een veelzijdig, vouwbaar aluminium displaysysteem dat bestaat uit vierkante frames van 80, 100 of 120 cm. Frames van dezelfde afmeting kunnen op talloze manieren met elkaar gecombineerd en verbonden worden. Op elkaar, naast elkaar en in hoeken van 45 of 90 graden. Je kunt een frame gebruiken voor één afbeelding, maar je kunt een frame ook deel laten uitmaken van een grote, wandvullende afbeelding. Bovendien kun je een frame aan twee zijden van een afbeelding voorzien en je hebt tevens de mogelijkheid een grote hoes met print over meerdere frames te trekken. In dat laatste geval zie je niets meer van de hoeken en aluminium pijpen.

Flextile De frames neem je eenvoudig in tassen mee en klapt ze op locatie uit en installeert ze eenvoudig in de vorm zoals jij die hebben wilt. Gewoon met de hand, zonder gebruik van gereedschap.

Je kunt je creatie belichten met speciale spotjes die eenvoudig op de frames geklikt kunnen worden en er zijn speciale koppelstukken om het displaysysteem in de juiste hoek op stabiele wijze neer te zetten.

Zo werk je met het Flextile displaysysteem

Omdat je met de Flextile letterlijk alle kanten op kunt, moet je twee belangrijke keuzes maken: wát wil je laten zien en hóé wil je het laten zien. Dat laatste is voor een groot deel afhankelijk van de locatie die je tot je beschikking hebt. We geven je enkele aandachtspunten en tips:

  • Hoe groot wordt je displaysysteem? Wat zijn de afmetingen van de frames die daarbij horen? Let wel: je kunt een frame van 80 bij 80 cm niet koppelen aan een frame van 100 bij 100 of 120 bij 120. Wél kun je deze frames los van elkaar gebruiken met bijvoorbeeld een beeld per frame.
  • Wil je meerdere frames koppelen – op elkaar en/of naast elkaar – of wil je ze los neerzetten? Ga je meerdere frames koppelen, neem dan frames met dezelfde maat.
  • Wil je aan één zijde een beeld – waarbij deze dus een soort achterwand vormt – of kies je voor een dubbelzijdig beeld over één of meerdere frames?
  • Wat wordt de vorm van je display? Wordt het een rechte wand, wil je hoekjes of nissen creëren of bijvoorbeeld vierkante ‘hokjes’ waar mensen omheen kunnen lopen? Met de los verkrijgbare koppelstukken kun je de Flextile op stabiele wijze neerzetten zoals jij voor ogen hebt.
  • Hoe snel en gemakkelijk moet je displaysysteem neer te zetten zijn? Hoewel het Flextile displaysysteem sowieso eenvoudig en snel in elkaar te zetten is, ben je het snelst klaar als je kiest voor losse frames met enkele afbeeldingen. Zo’n afbeelding kun je al vooraf in het frame plaatsen zodat je ter plekke het frame alleen nog maar hoeft open te klappen en neer te zetten. Makkelijker kan niet!
  • Hoe zit het met de verlichting? Heb je genoeg aan het omgevingslicht of wil je jouw product letterlijk in de spotlights zetten? Bij de Flextile zijn aparte spotjes verkrijgbaar die je eenvoudig aan de bovenrand bevestigt. Of misschien wel aan de onder- of zijrand!

Ben je op zoek naar nog meer ideetjes en informatie over de Flextile, kijk dan eens hier in de flyer voor inspiratie.

Flextile

Enthousiast geworden over het Flextile displaysysteem?

Dat kunnen wij ons voorstellen! Maar wellicht wil je nog wat meer weten over andere mogelijkheden en andere – draagbare – displaysystemen. Of misschien wil je het Flextile displaysysteem combineren met bijvoorbeeld een handige counter of een praktische box? Een overzichtelijke brochure met allerhande soorten draagbare displays kun je hier downloaden.

Brochure FILMOexpo

Onderwerpen: Presenting

Nieuwste artikelen:

Contact opnemen