search

Een professionele look met het juiste materiaal voor pop-up systemen

Geschreven door Carrie Kok | 9 april 2019

Volg mij op:

Juiste materiaal voor je pop-up systeemPop-up systemen inzetten als advertentiemiddel? Goed idee, ze leveren namelijk enorm veel bekijks op. Bovendien zorgen ze niet alleen voor een professionele look, maar zijn ze ook nog eens eenvoudig te transporteren en monteren. Of je ze nu inzet bij tentoonstellingen of op verkooppunten, pop-up systemen komen altijd goed van pas. Om zoveel mogelijk uit dit display systeem te halen, is het van belang om bij de aankoop van een pop-up systeem goed op het bijbehorende materiaal te letten. Om je te helpen de juiste keuze te maken, vertel ik je in dit blog waar je op moet letten bij het selecteren van materiaal voor jouw pop-up systeem.

 

Jouw toepassing van het pop-up systeem

Pop-up systemen springen in het oog én zijn handig in gebruik. Dit maakt de systemen een populaire keuze voor gebruik op beurzen, tentoonstellingen en verkooppunten. Afhankelijk van jouw toepassing selecteer je het materiaal voor het pop-up systeem. Bedenk daarom van tevoren goed waarvoor je het systeem wilt gebruiken. Ga je er verschillende evenementen mee af? Dan is het belangrijk dat het pop-up systeem eenvoudig te monteren en transporteren is, de print niet kreukt en bovendien tegen een stootje kan. Wil je het pop-up systeem voor een raam zetten? Houd dan rekening met de reflectie en opaciteit van de banner.

 

Kiezen tussen folie of textiel

Bij het selecteren van een pop-up systeem kom je voor verschillende keuzes te staan. Zo zijn er meerdere mogelijkheden, je kunt kiezen voor een frame met textiel of met folie.

Textiel

Textiel heeft een luxe uitstraling en kan naadloos op het systeem worden aangebracht. Een textieldoek met een klein beetje stretch is makkelijk aan te brengen op het frame, zeker bij grootformaat prints. Het is vooral belangrijk om te kiezen voor kreukvrij textiel. Het grote voordeel van een textiel frame is namelijk dat het textiel doek op het frame kan blijven zitten bij het inklappen.

Geschikte textiel materialen zijn: 

FILMOtex Stretch opaque black
Soft Image Contrast
VARItex decoframe 250 B1

Folie

Een pop-up systeem met gelamineerde folie is beter bestand tegen vuil dan textiel. Deze variant is ook geschikt voor korte termijn buiten gebruik. De panelen zijn goed krasbestendig en opaak dankzij de zilveren achterkant. Zorg bij de materiaalkeuze dat je kiest voor zowel een vormvaste folie als laminaat, zodat je geen last hebt van krimp.

Tip: Gebruik bij het op maat snijden van gelamineerde pop-up panelen uitsluitend nieuwe of scherpe mesjes. En snijd onder een hoek. Werken met stompe mesjes kan namelijk een lelijke rand aan de panelen veroorzaken waardoor de samenstelling van laminaat en folie beschadigd raakt.

  

Extra aandachtspunten

Om je helemaal voor te bereiden op de juiste keuze voor een pop-up systeem, deel ik een aantal extra aandachtspunten met je.

Vermijd kromtrekkend materiaal

Wees er bij de keuze voor materiaal zeker van dat het materiaal kreukvast is. Vouwen in je banner wil natuurlijk voorkomen.

Let op opaciteit

Wanneer een banner doorschijnend is, verminderd dit het effect van je boodschap. De tekst of afbeelding zijn immers minder goed zichtbaar.

Krasvastheid

Heb je eenmaal een mooie pop-up display staan, dan wil je geen krassen! Hierdoor komt de display een stuk minder professioneel over. Met name wanneer je de display voor lange termijn gebruik in wilt zetten, is het daarom van belang om een krasvast materiaal te kiezen.

Denk aan de printkwaliteit

Kies materiaal dat een fotorealistische printkwaliteit kan bieden.

Meermalig gebruik

Bepaalde materialen zijn met name geschikt voor meermalig gebruik en zijn resistent tegen bijvoorbeeld kreukels.

Dimensionale stabiliteit

Kies voor vormvast materiaal dat niet krimpt, zo voorkom je lelijke zichtbare naden tussen de pop-up panelen.

 

Ga altijd voor kwaliteit en check de certificering

Investeer je in producten van goede kwaliteit, dan profiteer je daar vervolgens jarenlang van. Let je graag op het milieu en leefomgeving? Let dan op de duurzaamheid van de materialen die je kiest. Aan de andere kant begrijp ik ook dat je niet jarenlang met dezelfde banner adverteert en dat tekst of beeld op een gegeven moment aan vervanging toe zijn. Het vervangen van je boodschap is gelukkig slechts een kleine moeite als je eenmaal het juiste systeem gekozen hebt. Omdat je ‘m zo vaak opnieuw kunt gebruiken, zijn pop-up systemen een waardevolle en duurzame investering. Mits je natuurlijk voor producten van goede kwaliteit kiest. Let bovendien extra op of je producten kiest met brandvertragende eigenschappen, deze herken je aan het B1 certificaat.

 

Stel jouw pop-up systeem samen

Je weet nu welke soorten pop-up systemen er zijn en uit welke printmaterialen je kunt kiezen. Zo selecteer je hopelijk gemakkelijk het pop-up systeem dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Heb je andere vragen of wil je advies? Laat gerust een reactie achter!

Filmolux Display & Media  sample-pakket aanvragen

Onderwerpen: Presenting

Nieuwste artikelen:

Contact opnemen