search

Hoe kies je het juiste materiaal voor je roll up banner? [4 tips]

Geschreven door Ingrid de Boer

IMPACTRoll up banners zijn onmisbaar voor bedrijven die vaak meedoen aan beurzen, conferenties of zelf regelmatig evenementen organiseren. Dat komt omdat de stand ruimte bij ieder evenement waaraan je deelneemt, anders is ingericht. Bij de ene beurs krijg je meer plek dan bij de ander en soms word je beperkt in het zelf inrichten van je stand. Met een of meerdere roll up banners kun je in iedere situatie de juiste sfeer en uitstraling creëren. Het grootste voordeel van deze systemen is dat ze makkelijk mee te nemen en op te zetten zijn. Bovendien kun je ze langere tijd gebruiken. Bij het samenstellen van je banners, kom je diverse opties tegen wat materiaalkeuze betreft. Ik geef je tips om de materialen te kiezen die aan jouw eisen en wensen voldoen.

 

De 3 onderdelen van een roll up banner

Een roll up banner bestaat uit grofweg drie onderdelen die qua materiaal allemaal invloed hebben op de uitstraling, het gebruik en de kwaliteit van de banner: de cassette, de (optionele) lamp aan de bovenkant en de print. Hieronder vertel ik waar je op moet letten bij het selecteren van deze onderdelen en geef ik je tips voor materiaalkeuze.

 

Het design van de cassette

Allereerst de cassette waarin je de roll up banner vervoert en die tegelijkertijd dient als standaard. Aan de ene kant wil je de banner makkelijk kunnen vervoeren en daarvoor is een compacte cassette ideaal. Aan de andere kant is de cassette deels zichtbaar als de banner uitgerold is, waardoor de deze qua kleur en materiaal wel moet aansluiten bij de print op de banner. Mijn eerste tips zijn daarom:

1. Kies een cassette die bij het uitrollen zo min mogelijk zichtbaar is

2. Kies een cassette die qua kleur en ontwerp aansluit op de print op de banner

RU_S10_Cassette.jpg

Wel of geen lamp toevoegen aan je roll up banner?

Opvallen tussen de andere deelnemers is een van je belangrijkste doelen als je meedoet aan een evenement. Als je wilt dat de boodschap die je communiceert blijft hangen bij bezoekers, dan moet je wel eerst in het oog springen. Door een lamp te monteren aan de bovenkant van de banner, zorg je dat de boodschap extra goed zichtbaar is, zelfs van een afstand. Vooral als je print weinig contrast bevat, bijvoorbeeld bij het gebruik van veel lichte kleuren, raad ik je aan om een lamp te monteren op de banner. Deze moet natuurlijk wel door de standhouders zelf gemakkelijk aan te brengen zijn. Daarom luidt mijn derde tip:

3. Kies een roll up banner waar je gemakkelijk een lamp op kunt monteren of met een ingebouwd lampje, vooral als je print veel lichte kleuren bevat

Light_LED_One_anpassad

Kies het juiste printmateriaal

Dan kom ik bij het derde en belangrijkste onderdeel van de banner, namelijk de print. Zonder nette print met de juiste uitstraling kun je net zo goed niet deelnemen aan een evenement, want dan ontbreekt de boodschap die je wilt communiceren. Op het gebied van print materiaal voor roll up banners heb je diverse mogelijkheden, ik licht er vier toe.

Posterpapier

Wil je kosten besparen (deelname kost immers al genoeg!), kies dan voor simpel posterpapier. Houd er wel rekening mee dat dit materiaal snel kreukt en beschadigd, vooral bij veelvuldig gebruik.

Frontlit banner

Zoek je een banner met een mooie matte uitstraling, dan is Fronlit banner het materiaal wat aan jouw wensen voldoet. Je kunt dit materiaal zowel voor promotie binnen en buiten inzetten, omdat het waterresistent en kraswerend is. De PVC coating maakt het mogelijk om je boodschap met solvent-, latex- en UV-uithardende inkten te printen.

Polyester textiel

Moet de roll up banner lang mee gaan en wil je je prints koud kunnen snijden? Dan is het verstandig om polyester textiel te kiezen. Dit materiaal heeft een mooie print kwaliteit, is geschikt voor binnen en buiten vanwege zijn kraswerende eigenschap en het rafelt niet. Om te printen op dit polyester gebruik je bij voorkeur watergebaseerde dye- en pigment inkten, maar printen met latex inkten is ook mogelijk.

Polypropyleen folie

Kies je het liefst voor een milieuvriendelijkere optie? Ga dan voor polypropyleen folie. Dit heeft alle eigenschappen die bovenstaande materialen ook hebben: het is kraswerend, waterbestendig, heeft een hoge fotorealistische printkwaliteit en kan daarnaast een breed kleurbereik aan. Daarnaast is het pvc vrij en een milieuvriendelijke keuze. Ideaal voor de milieubewuste ondernemer!

Op basis van alle specificaties van de mogelijke materialen, geef ik je graag deze vierde tip mee voor het selecteren van materiaal voor de roll up banner:

4. Kies het printmateriaal dat niet alleen het best bij de functionaliteit en toepassing van de roll up banner past, maar ook bij het karakter van jouw bedrijf. Ga jij voor eenmalig gebruik, hergebruik of kies je zelfs voor de milieuvriendelijke optie?

Zo maak jij de beste keuze

Hopelijk heb ik je met deze vier tips op weg geholpen om de juiste materiaalkeuzes te maken voor roll up banners. Heb jij nog andere tips of vragen over roll up banners, hun onderdelen of de toepassing ervan? Laat gerust een reactie achter!

Wil je nog meer informatie over displaysystemen zoals roll up banners? Of wil je meer voorbeelden van diverse materialen en mogelijkheden zien? Download dan onze FILMOexpo display brochure vol handige informatie en voorbeelden, dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

 

Brochure FILMOexpo

Onderwerpen: Presenting, Duurzame printmedia

Nieuwste artikelen:

Contact opnemen