search

Praktijkvoorbeeld: vergaderruimte voorzien van een industriële look

Geschreven door Carrie Kok | 7 augustus 2018

Volg mij op:

Vergaderruimte voorzien van industriële lookHet wordt steeds makkelijker om een interieur een nieuwe uitstraling te geven. Dat lieten we in allerlei blogs al zien aan de hand van inspirerende (praktijk)voorbeelden. Zo schreef ik eerder al over de make-over van de Boarding Room op Breda International Airport. In dat artikel ging het vooral over de buitenkant van de ruimte die gerestyled is met behulp van geprinte etched glass folie. In dit blog laat ik je zien hoe de industriële uitstraling van de buitenkant is doorvertaald naar het interieur van het pand.

 

Van vliegschool naar vergaderruimte

Het verhaal achter de Boarding Room in Breda is interessant. De vergader- en conferentieruimte was namelijk tot voor kort nog het onderkomen van een vliegschool. Die verhuisde naar de overkant en toen bleek dat het niet lukte om het pand te verkopen of verhuren, ontstond het idee voor de Boarding Room.

Naast de ruime vergaderruimte en een zonnig terras met loungebanken - gelegen aan de start- en landingsbaan van Breda Airport - bestaat het pand uit een keuken, een bar en een klein magazijn voor opslag. Ik laat je graag zien hoe die keuken en bar getransformeerd zijn zodat ze helemaal bij de nieuwe functie en uitstraling van het pand passen.

 

De keuken: van standaard naar stoer

Beeld je het gemiddelde keukenblok van een sport- of hobbyvereniging in en precies zo zag het keukentje in de vliegschool eruit. De keukendeurtjes waren gemaakt van gefineerde hout met een ietwat gedateerde uitstraling. Om de keuken toch te laten matchen met de nieuwe look van het pand, werden de deurtjes voorzien van een staal-look. Noud Horsten Reclame printte het ontwerp van de stalen deurtjes op een polymeer vinyl dat voorzien is van een permanente belijming.

Voorlopig zal de keuken deze uitstraling behouden want dit printmateriaal is relatief vormstabiel en is daarmee erg geschikt voor lange termijn toepassingen. Bovendien is het polymeer afgewerkt met een matte lamineerfolie die ervoor zorgt dat de print optimaal beschermd is tegen vocht en vuil. Wel zo handig in een keuken!

Meubelfolie keuken - voor

Meubelfolie keuken - na

  

De bar: hout gecombineerd met ‘staal'

Wat is een zakelijk evenement of jubileumviering zonder bar? Precies, een bar is onmisbaar voor een geslaagd evenement of om een lange dag vergaderen gezellig te kunnen afsluiten. Het transformeren van de bar was wel een iets grotere uitdaging dan het restylen van de keuken. Want in tegenstelling tot de gladde keukendeurtjes, is het oppervlak van de bar gemaakt van onbehandeld MDF, een ruwe ondergrond. Op dit soort oppervlakken kun je niet zomaar vinyl aanbrengen.

Daarom koos Noud Horsten Reclame voor een polymeer vinyl met extra sterke, high-tack belijming. Deze lijmsoort hecht moeiteloos op moeilijke te plakken ondergronden zoals deze. De print is geheel in stijl met die van de keuken en de etched glass raamfolie: industrieel staal. In dit geval is de beschermende laag op het vinyl een gestructureerde lamineerfolie. Van origine is dat een laminaat om vloerstickers te beschermen en functioneert het tevens als anti-slip. Dit laminaat zorgt ervoor dat de bar tegen een stootje kan, krasbestendig is en geeft ‘m een extra robuust effect. Dat past precies in de stijl van de Boarding Room.

Meubelfolie bar - voor

Meubelfolie bar - na

 

Diverse soorten printmateriaal gecombineerd

Om de transformatie van de Boarding Room mogelijk te maken, zijn allerlei soorten printmateriaal gecombineerd om samen het mooiste resultaat te geven. Dat begint bij de buitenkant waar de etched glass folie met ‘dusted' effect is voorzien van een bijpassende print om dat vliegveld gevoel te creëren. Die raamdecoratie heeft als mooi meegenomen voordeel dat het minder aantrekkelijke magazijn aan het oog van bezoekers onttrokken wordt. Daarnaast het geprinte polymeer vinyl op de keukenkastjes dat voorzien is van een beschermende lamineerfolie en het polymeer vinyl met high-tack belijming die beschermd wordt door een gestructureerde lamineerfolie. Het resultaat mag er zijn.

Alle printmaterialen zorgen ervoor dat de Boarding Room zowel van binnen als buiten één industrieel geheel vormt.

Overzicht Boarding room

Zij aanzicht Boarding room

 

Inspiratieboek vol praktijkvoorbeelden

Krijg je niet genoeg van dit soort praktijkvoorbeelden? Download dan ons Inspiratieboek Digitaal Drukwerk dat vol staat met nog veel meer toepassingen van allerlei printmaterialen.

Inspiratieboek digitaal drukwerk

Onderwerpen: Presenting

Nieuwste artikelen:

Contact opnemen