search

Signing op festivals: met easy dot ga je voor mooi én makkelijk

Geschreven door Carrie Kok | 11 september 2018

Volg mij op:

Signing op festivals - easy dot 180Op festivals kom je veel signing tegen. Denk daarbij aan merkuitingen, aankleding van podia, boarding en bars, maar ook prints met handige informatie zoals bewegwijzering en prijslijsten. In dit blog laat ik zien welke materialen en oppervlakken tijdens het Carrousel festival voorzien zijn van signing. Daarnaast komt Rick Maassen van RMT-design aan het woord. Hij selecteerde het materiaal waarop de designs geprint werden en deelt zijn ervaring met de stevige easy dot folie die nog makkelijker plakt dan andere varianten.

Grote namen in Bergen op Zoom

Het Carrousel festival vond plaats op de Boulevard van Bergen op Zoom en trok een aantal landelijk bekende artiesten naar de stad. RMT Design verzorgde de signing en Filmolux sponsorde het materiaal daarvoor. Allerlei onderdelen van het festival werden voorzien van een frisse uitstraling, waaronder de bars, statafels, kleedkamers, boarding, bewegwijzering en zelfs het huishoudelijk regelement. Volgens RMT Design had het gekozen materiaal (de dikke easy dot folie) meerdere voordelen. Hieronder noem ik ze één voor één.

Signing op festivals - bar


Geen doorschijnende ondergrond

Een aantal van de onderdelen die van een print werden voorzien, bevatten al een visual die niet zichtbaar mocht blijven. Zo moesten de bars waarop het Heineken logo zichtbaar was, afgeplakt worden met stickers van het Carrousel festival. Rick Maassen van RMT-design: “De hoge opaciteit van de folie is hierbij een groot voordeel. Door de dikte van de folie was het geen probleem om de Heineken logo’s tijdelijk af te plakken. Toen alles was aangebracht, was er geen oude Heineken signing meer te zien.”

Signing op festivals - heineken

 

Ook op zeildoek aan te brengen

Voor grotere oppervlakken bleek de folie ook zeer geschikt. Een groot geel zeildoek moest voorzien worden van een doorgang en grote print van een kluis. De print is gemaakt op easy dot 180 en bestaat uit meerdere banen die naadloos op elkaar aansluiten. Volgens Rick Maassen ging het plakken uitstekend en bleef de folie verrassend goed op het zeildoek zitten. Bovendien is de folie dankzij zijn dikte erg sterk en stevig, waardoor het gemakkelijk even losgehaald kon worden om het vervolgens opnieuw te plakken. Ideaal volgens Rick.

Signing op festivals - zeildoek

 

Met lijmdots toch een egaal resultaat

Het eindresultaat van alle prints oogde mooi egaal en strak. Rick was best verrast over de gladde uitstraling van de dikkere easy dot folie: “De lijmdots zijn amper zichtbaar, echt perfect. Bovendien plakt het goed. De folie bleef goed zitten en was na een paar dagen makkelijk te verwijderen. Ik durf te stellen dat zelfs een klein kind deze folie nog had kunnen aanbrengen!”.

Signing op festivals - bar en boarding

 

Zwarte easy dot geeft kleedkamers nette uitstraling

De wanden van de kleedkamers op het festival zagen er wat uitgeleefd uit. Met André Hazes jr., Lil’ kleine en Tino Martin op het programma, mocht het allemaal wel wat netter. RMT-design koos ervoor om de wanden af te plakken met de easy dot black folie. Dat gaf kleedkamers een nette uitstraling waar je gerust bekende artiesten kunt ontvangen. Dankzij de dot-belijming was deze folie gemakkelijk aan te brengen op de grote wanden in de kleedkamer.

Signing op festival - easy dot black 

 

Handtekeningen op krijtbordfolie

Om het feest compleet te maken, signeerde alle artiesten een paneel dat voorzien was van easy dot krijtbordfolie. Met een witte krijtstift staan de handtekeningen van de artiesten die aanwezig waren op het Carrousel festival 2018, vereeuwigd op een mooi krijtbord. Die panelen zullen later dit jaar geveild worden en hopelijk veel geld opbrengen voor Stichting Tinkerbel.

Stichting Tinkerbel maakt zich sterk om de ernstig zieke kinderen in de regio West-Brabant en Zeeland een hart onder de riem te steken. Ze verdienen het om even alles te kunnen vergeten en blij te zijn met de leuke dingen in het leven. Tinkerbel vervult waar mogelijk hartenwensen en bezorgt kinderen met een onzekere toekomst en een vaak levensbedreigende ziekte een onvergetelijk moment. 

Een prachtig initiatief!

Signing op festivals - handtekening


Signing op festivals, dat kun jij ook!

Er komt veel kijken bij het aankleden van festivals. Tijdens het Carrousel festival zijn allerlei oppervlakken voorzien van mooie prints die niet alleen de sfeer bevorderen, maar bezoekers ook wegwijs maken over het terrein. Heb jij binnenkort een soortgelijke klus op het programma en ben je er nog niet uit welk printmateriaal je moet gebruiken voor je designs? Vraag dan een sample van de Easy dot 180 of easy dot black variant aan en test het materiaal waar RMT-design zo enthousiast over is.

Solvoprint Easy dot 180  sample aanvragen

Onderwerpen: Presenting, Mounting, Easy dot

Nieuwste artikelen:

Contact opnemen