search

Zo creëer je een openlucht fototentoonstelling met easy dot clear!

Geschreven door Ingrid de Boer

Openlucht fototentoonstelling Easy Dot Clear folie 7Hoe geef je een fototentoonstelling een bijzondere twist? Bijvoorbeeld door er een openlucht fototentoonstelling van te maken! Fotoreklame uit Berlijn kreeg de opdracht om diverse ramen en panelen van openbare gebouwen te voorzien van prachtige fotokunstwerken. Een uitdagende opdracht! Want ondanks dat foto’s voor iedere voorbijganger goed zichtbaar zijn bij een openluchttentoonstelling, vraagt het materiaal en de plaatsing door de buitenlucht ook om vakwerk. Het is tenslotte een stuk lastiger om foto’s buiten van de juiste verlichting te voorzien en daarnaast is fotopapier niet zomaar een optie in de buitenlucht. In dit blog vertellen we je meer over deze levensgrote openlucht fototentoonstelling.   

 

Kwaliteit staat centraal

Bij een fototentoonstelling, zoals hier in Berlijn, staat kwaliteit centraal. Dit geldt zowel voor de kwaliteit van het fototoestel waarmee de foto’s gemaakt zijn, als voor het materiaal waarop de foto’s gedrukt worden. Zowel de kwaliteit van de camera als het printmateriaal zijn cruciaal voor een hoogwaardig resultaat. Bij deze openlucht fototentoonstelling mag het resultaat er in ieder geval zijn! Voor de prints is gebruik gemaakt van de mat transparante Easy Dot Clear. Dit materiaal is niet kraswerend, maar zorgt ook voor de hoogste briljante kleuren en fotorealistische afdrukkwaliteit.

 

Extra printlagen brengen foto’s tot leven

Zoals je ziet op de foto’s zijn de foto’s van de tentoonstelling levensgroot of zelfs groter afgedrukt en dat vraagt natuurlijk om extra kwaliteit. Het is tenslotte zonde wanneer de foto’s bij het vergroten minder scherp worden en aan kwaliteit verliezen. Maar door het uitstekende printmateriaal op Easy Dot folie is de kwaliteit behouden. Sterker nog, de personen in de prints zijn na de eerste print nogmaals met witte inkt bedrukt. Door deze dubbele prints, bestaande uit beeld, witte inkt en nogmaals beeld komen de beeltenissen van de personen letterlijk naar voren met een bijzonder 3D effect als resultaat.

 

Einde project? Eenvoudig verwijderd!

Hoe mooi de foto’s ook zijn, de openluchttentoonstelling is tijdelijk en moet ook weer verwijderd worden. Gelukkig is dit geen probleem! Want dankzij de dotbelijming is de folie zeer eenvoudig aan te brengen, herpositioneren en aan het einde van de tentoonstelling weer zonder resten of schade achter te laten, te verwijderen. Niet voor niets wordt Easy Dot folie vaak gebruikt voor korte termijn acties zoals:

Het assortiment aan Easy Dot producten is groot en de producten kunnen dan ook voor verschillende doelen worden ingezet. Zo is er van alles mogelijk met dit materiaal en is het materiaal zelfs geschikt als vloersticker of voor het aankleden van een pop-up store. Waar en waarvoor je Easy Dot folie ook aanbrengt, na gebruik verwijder je het weer eenvoudig.

 

Het resultaat mag er zijn!

Zoals je op onderstaande foto’s kunt zien heeft Fotoreklame in de wijk Neukölln in Berlijn een prachtig resultaat neergezet. De beelden zijn levensecht en de reacties op de foto’s zijn zeer positief. Heb je na het lezen van dit blog over de openluchttentoonstelling behoefte aan meer informatie over het gebruik van Easy Dot folie voor binnen of in de buitenlucht? Download dan onze Interior Design brochure.

Download de Interior Design brochure

Openlucht fototentoonstelling Easy Dot Clear folie 6

Openlucht fototentoonstelling Easy Dot Clear folie 5

Openlucht fototentoonstelling Easy Dot Clear folie 2

Openlucht fototentoonstelling Easy Dot Clear folie 1

Openlucht fototentoonstelling Easy Dot Clear folie 3

Openlucht fototentoonstelling Easy Dot Clear folie 4

Onderwerpen: Presenting, Easy dot

Nieuwste artikelen:

Contact opnemen